Язовир Огоста“ трябва да бъде ремонтиран приоритетно в спешен порядък. Това

...
Язовир Огоста“ трябва да бъде ремонтиран приоритетно в спешен порядък. Това
Коментари Харесай

Икономическият министър поиска спешен ремонт на язовир „Огоста“

Язовир „ Огоста “ трябва да бъде ремонтиран предпочитано в незабавен порядък. Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, който дружно с представители на ДАМТН, направи оглед на язовира. Издаденото строително позволение изтича през май и той е безапелационен, че до края на април би трябвало да стане ясно тъкмо какъв брой средства са нужни за ремонта и той да стартира.

„ Ремонтът на стената на язовир „ Огоста “ е обвързване на страната и страната би трябвало да си свърши работата. Обсъдихме следващите стъпки и се надявам това да успокои обществото, тъй като подхващаме действителни дейности. Да, ресурсът, който е бил обособен преди години е изхарчен, подобен запас няма сега, само че това, за което сме поели ангажимент, е с възобновяване на средствата в ДКК, да създадем всичко допустимо да отделим запас за ремонта. Ще работя с сътрудниците, с цел да намерим решение преди приключването на периода на строителното позволение. “, сподели министър Богданов.

По думите му, ще бъде образуван екип от регионалната администрация на Монтана, Държавната консолидационна компания (ДКК), Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН), Държавното дружество „ Управление и стопанисване на язовири “ (ДПУСЯ) и Министерствата на стопанската система и промишлеността и на земеделието и храните. Експертният състав ще има за цел да направи оценка за осъществяването на нужните строително-монтажни работи на стената на язовира. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР